OPŠTI USLOVI

Posetom ili kupovinom na Internet prodavnici www.invernocaldo.rs  prihvatate Uslove korišćenja koji su navedeni u daljem tekstu. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate i upoznate se pravilima koja primenjujemo. www.invernocaldo.rs  zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja vrši izmene i dopune ovih Uslova korišćenja.

Komunikacija elektronskim putem
Kada posetite www.invernocaldo.rs ili nam pošaljete email poruku, komunicirate sa nama elektronskim putem. Prihvatanjem uslova korišćenja saglasniste ste da sa nama komunicirate elektronskim putem. Naša komunikacija prema vama će biti putem elektronske pošte (email), live chat-a  ili obaveštenjima koja ćemo objavljivati na ovom sajtu.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Informacije o kupcima su dostupne samo zaposlenima u skladu sa GDPR zakonima. Sve informacije se tretiraju sa poštovanjem i neće se deliti u bilo kom obliku sa trećim licima. U ime INVERNO CALDO DOO obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni INVERNO CALDO DOO odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Zaposleni u INVERNO CALDO doo i zaposleni koji učestvuju u održavanju i obezbeđivanju normalnog funkcionisanja naše veb stranice nemaju pristup brojevima kreditnih kartica i informacijama.

Ova Politika privatnosti opisuje kako se vaši lični podaci prikupljaju, koriste i dele kada posetite ili izvršite kupovinu na invernocaldo.com.

Lični podaci koje prikupljamo

Kada posetite Veb lokaciju, automatski prikupljamo određene informacije o vašem uređaju, uključujući informacije o vašem veb pregledaču, IP adresi, vremenskoj zoni i nekim kolačićima koji su instalirani na vašem uređaju. Pored toga, dok pregledate Veb lokaciju, prikupljamo informacije o pojedinačnim veb stranicama ili proizvodima koje pregledavate, koje veb lokacije ili termini za pretragu su Vas uputili na Sajt i informacije o tome kako komunicirate sa Veb lokacijom. Ove automatski prikupljene informacije nazivamo „Informacije o uređaju“.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Informacije o uređaju prikupljamo koristeći sledeće tehnologije:

– „Kolačići“ su datoteke podataka koje se stavljaju na vaš uređaj ili računar i često sadrže anonimni jedinstveni identifikator. Za više informacija o kolačićima i načinu onemogućavanja kolačića posetite http://www.allaboutcookies.org.

– „Datoteke evidencije“ prate radnje koje se dešavaju na Veb lokaciji i prikupljaju podatke, uključujući vašu IP adresu, tip pregledača, dobavljača Internet usluga, stranice za upućivanje / izlazak i datum / vreme.

– „Veb svetionici“, „oznake“ i „pikseli“ su elektronske datoteke koje se koriste za beleženje informacija o načinu pregledavanja Veb lokacije.

-Facebook Piksel, Google Analitics

Pored toga, kada kupujete ili pokušavate da izvršite kupovinu putem Veb lokacije, od vas prikupljamo određene podatke, uključujući vaše ime, adresu za obračun, adresu za isporuku, podatke o plaćanju (uključujući brojeve kreditnih i debitnih kartica, podatke o PaiPal-u), adresu e-pošte, i broj telefona. Ove informacije nazivamo „Informacije o porudžbini“.

Kada u ovoj politici privatnosti govorimo o „ličnim podacima“, govorimo i o informacijama o uređaju i o informacijama o porudžbini.

Kako koristimo vaše lične podatke?

Informacije o porudžbinama koje obično prikupljamo koristimo za ispunjavanje bilo kojih porudžbina poslatih putem Veb lokacije (uključujući obradu podataka o plaćanju, organizovanje isporuke i obezbeđivanje računa i / ili potvrda porudžbine). Pored toga, ove informacije o porudžbini koristimo za:

– Komunicirajte sa vama;

– Zaštitite naše narudžbine za potencijalni rizik ili prevaru; i

– Kada ste u skladu sa preferencama koje ste podelili sa nama, pružite vam informacije ili oglašavanje u vezi sa našim proizvodima ili uslugama.

Informacije o uređaju koje prikupljamo koristimo kako bi nam pomogli da utvrdimo potencijalne rizike i prevare (posebno vašu IP adresu), i opštije da bismo poboljšali i optimizovali našu veb lokaciju (na primer, generišući analitiku o tome kako naši kupci pregledavaju i komuniciraju sa Veb lokaciji i za procenu uspeha naših marketinških i reklamnih kampanja).

Deljenje vaših ličnih podataka

Vaše lične podatke delimo sa trećim licima kako bi nam pomogli da koristimo vaše lične podatke, kao što je gore opisano. Na primer, koristimo woocommerce platformu za funkcionisanje naše internet prodavnice – više o tome kako Woocommerce koristi vaše lične podatke možete pročitati ovde: https://woocommerce.com/privacy%20policy/

Konačno, takođe možemo deliti vaše lične podatke u skladu sa važećim zakonima i propisima, odgovoriti na sudski poziv, nalog za pretres ili drugi zakoniti zahtev za informacijama koje primamo ili na drugi način zaštititi svoja prava.

Bihevioralno oglašavanje

Kao što je gore opisano, vaše lične podatke koristimo da bismo vam pružili ciljane oglase ili marketinške komunikacije za koje verujemo da bi vas mogle zanimati. Za više informacija o tome kako ciljano oglašavanje funkcioniše, možete da posetite obrazovnu stranicu Netvork Advertising Initiative („NAI“) na http://www.netvorkadvertising.org/understanding-online-advertising/hov-does-it-vork.

Možete onemogućiti ciljano oglašavanje pomoću donjih veza:

-Facebook: https:// www.facebook.com/settings/?tab=ads

– Google: https:// www.google.com/settings/ads/anonimous

– Bing: https://advertise.bingads.microsoft.com/en-us/resources/policies/personalized-ads

Pored toga, možete da onemogućite neke od ovih usluga tako što ćete posetiti portal za odbijanje Saveza za digitalno oglašavanje na: http://optout.aboutads.info/.

Imajte na umu da ne menjamo prakse prikupljanja podataka i upotrebe naše veb lokacije kada iz vašeg pregledača vidimo signal Ne prati.

Vaša prava

Ako ste stanovnik evropske unije, imate pravo da pristupite ličnim podacima koje imamo o vama i da zatražimo da vaši lični podaci budu ispravljeni, ažurirani ili izbrisani. Ako želite da iskoristite ovo pravo, kontaktirajte nas putem kontakt podataka u nastavku.

Pored toga, ako ste evropski stanovnik, primećujemo da obrađujemo vaše podatke kako bismo ispunili ugovore koje bismo mogli imati s vama (na primer, ako naručujete putem Veb lokacije) ili na drugi način da bismo ostvarili naše legitimne poslovne interese navedene gore. Pored toga, imajte na umu da će se vaši podaci prenositi van Evrope, uključujući Kanadu i Sjedinjene Države.

Usvajanje podataka

Kada izvršite narudžbinu putem Veb lokacije, mi ćemo čuvati vaše podatke o porudžbini u našoj evidenciji, osim ako i dok ne zatražite da te podatke izbrišemo.

Promene

Ovu politiku privatnosti možemo povremeno ažurirati kako bismo odražavali, na primer, promene u našoj praksi ili iz drugih operativnih, pravnih ili regulatornih razloga.

Maloletnici

Sajt nije namenjen osobama mlađim od 18 godina.

Intelektualna svojina
Sadržaj prikazan na ovom sajtu kao što su stranice, dizajnerski elementi (dugmići, ikonice i sl), tekstovi, fotografije, logotipi, audio zapisi i softver su vlasništvo www.invernocaldo.rs ili njegovih dobavljača i ne mogu se koristiti bez predhodne saglasnosti www.invernocaldo.rs. Ukoliko za sadržaj koji se nalazi na www.invernocaldo.rs smatrate da je vaš i da je zloupotrebljen, molimo vas da nas kontaktirate u cilju utvrđivanja intelektualne svojine. Sve informacije dostupne na internet stranama isključivo su informativnog karaktera, ne smeju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećim licima.

Komentari, komunikacija i ostali sadržaj koji ostavljaju posetioci
Posetioci mogu komentarisati proizvode i slati email poruke na  www.invernocaldo.rs.  www.invernocaldo.rs ima pravo da ne objavi komentare koji su zlonamerni, sadrže nepristojne izjave, šire mržnju i na bilo koji način ugrožavaju prava drugih. Takvi komentari će biti uklonjeni bez predhodnog obaveštenja. Lažno predstavljanje i registracija sa tuđom email adresom nije dozvoljena na  www.invernocaldo.rs. Protiv takvih aktivnosti Inverno Caldo  može pokrenuti odgovarajući zakonski postupak.

Opisi proizvoda

Prodavnica nastoji da sve proizvode opiše što je tačnije moguće, kao i da koristi što verodostojnije fotografije artikala, međutim nije u mogućnosti da garantuje da su svi navedeni podaci u vezi proizvoda 100% tačni, kompletni, pouzdani i bez grešaka. S obzirom da su za potrebe sajta fotografije obrađene, može postojati odstupanje u boji između slike i proizvoda uživo.

POLITIKA REKLAMACIJA

Povraćaj sredstava  ili zamenu robe je moguće izvrštiti u roku 8 dana od momenta isporuke robe na vašu adresu. Ukoliko je prošlo 8 dana, nažalost, ne možemo vam ponuditi povraćaj sredstava ili zamenu.

Da biste ispunili uslove za povraćaj, kupljeni proizvod mora biti nekorišćen (ne nošen) i u istom stanju u kojem ste ga dobili. Takođe mora biti u originalnoj ambalaži.

Da bi kupac mogao da ostvari pravo na jednostrani raskid ugovora, mora da obavesti prodavca o svojoj odluci da jednostrano raskine ugovor pre isteka 8 dana od datuma prijema robe  nedvosmislenom izjavom poslatom e-poštom na [email protected]

Kada je kupac pravno lice, odeljak ovih Uslova korišćenja pod naslovom „Pravo na jednostrani raskid ugovora“ ne odnosi se na njega. Za pravna lica primenjuju se Zakon o obligacionim odnosima i Zakon o elektronskoj trgovini.

Povraćaj novca (ako je primenljivo)

Nakon što primimo i pregledamo proizvod koji ste vratili, poslaćemo vam poruku putem email-a da bismo vas obavestili da smo primili vaš vraćeni proizvod. Takođe ćemo vas obavestiti o odobrenju ili odbijanju vaše reklamacije, po pregledanoj izjavi reklamacije.

Povrat novca moguć je isključivo  u situacijama kada ste primili robu sa fabričkom greškom ili vidnim fizičkim oštećenjem. Takođe, možemo izvršiti povrat novca za proizvode za koje utvrdimo da nisu koriščeni  I da samim time nije doslo do habanja materiala od koga je proizvod izrađen. Proizvod mora biti u originalnom pakovanju u kome ste proizvod dobili.

Trgovac ima pravo da uskrati vraćanje novca ukoliko utvrdi da roba nije u ispravnom stanju usled potrošačevog neadekvatnog I nepravilnog rukovanja istom.

Potrošač je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom  na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, INVERNO CALDO DOO je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika Kartice.

Kasni ili nedostajući povraćaj (ako je primenljivo)

Ako još uvek niste dobili povraćaj sredstava, prvo ponovo proverite svoj bankovni račun. Zatim kontaktirajte kompaniju sa kreditnom karticom, može proći neko vreme pre nego što povraćaj sredstava bude zvanično objavljen. Sledeće kontaktirajte svoju banku. Pre knjiženja povrata često postoji određeno vreme za obradu. Ako ste sve ovo uradili, a još uvek niste dobili povraćaj sredstava, kontaktirajte nas na [email protected]

Proizvodi na akciji ili rasprodaji (ako je primenljivo)

Povrat novca može se izvršiti samo za proizvode sa redovnom cenom, nažalost, za proizvode koji su na akciji ili rasprodaji se ne može izvršiti povrat sredstava.

Zamena proizvoda (ako je primenljivo)

Zamena robe se može izvršiti u sledećim situacijama:

-Ako proizvod koji ste poručili odstupa od onog koji ste dobili/preuzeli

– Ukoliko postoji fabričko oštećenje proizvoda

– Isključivo ukoliko je proizvod ne korišćen (nenošen)

Ukoliko je potrebna zamena proizvoda za drugu veličinu, zamena se može izvršiti na našem prodajnom mestu (ukoliko je dostupna druga veličina), ukoliko druga veličina nije dostupna, proizvod možete zameniti za drugi proizvod iste cene koštanja ili doplatiti za skuplji proizvod.

Ako treba da zamenite proizvod za isti, pošaljite nam e-mail na [email protected] i pošaljite ga na: Inverno Caldo DOO, Višnjička 84, Beograd

Poštarina

Da biste vratili svoj proizvod, pošaljite ga na adresu: Inverno Caldo DOO, Višnjička 84, Beograd. Troškove vraćanja robe i novca snosi isključivo potrošač, izuzev u slučajevima kada potrošač od trgovca dobije neispravan ili pogrešan proizvod. Troškovi dostave su bespovratni. Ako primite povraćaj novca, trošak povratne pošiljke odbiće se od refundiranog iznosa.

Dostava

Rok za dostavu je 8 radnih dana od potvrde porudžbine ukoliko proizvod imamo na stanju. Ukoliko proizvod nemamo na stanju i potrebno je naknadno da ga poručimo rok za dostavu je 21 dan.

Cene proizvoda
Sve cene proizvoda navedene na sajtu sa uračunatim PDV-om. www.invernocaldo.rs se obavezuje da će prihvatiti svaku cenu po kojoj ste napravili narudžbenicu bez obzira da li se cena proizvoda promenila nakon kreiranja narudžbenice. www.invernocaldo.rs ima pravo da otkaže narudžbenicu uz slanje email obaveštenja potrošaču ukoliko je došlo do grube greške prilikom postavljanja cene na sajtu, npr. umesto 10,000 RSD  je navedena cena 100 RSD, i sl.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).

Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Radno vreme
Online prodavnica www.invernocaldo.rs radi od 00-24h, 7 dana u nedelji. U slučaju tehničkih problema ili tokom zahvata redovnog održavanja sajt može biti kraći vremenski period nedostupan o čemu ćete biti obavešteni.

Promena (ažuriranje) podataka na sajtu
www.invernocaldo.rs zadržava pravo da može u svako vreme, bez prethodne najave, promeniti podatke prikazane na bilo kojoj stranici sajta. Posetioci www.invernocaldo.rs nemaju pravo da jednostrano menjaju uslove korišćenja, a svaka eventualna izmena je nevažeća osim u slučaju da se obe strane saglase pisanim putem

Ostalo
Delimična ili potpuna neprimenjivost ili nezakonitost određene odredbe ovih Uslova korišćenja, neće uticati na punovažnost ostalih odredbi koje ostaju na snazi u celini. Neprimenjiva ili nezakonita odredba će biti zamenjena drugom odgovarajućom odredbom. Saglasni ste da vaša prava i obaveze proistekle iz ovih Uslova korišćenja ne možete preneti na treća lica bez izričitog pismenog odobrenja www.invernocaldo.rs

Uslovi kupovine na internet stranici www.invernocaldo.rs

www.invernocaldo.rs je internet stranica koja posluje u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini i svim ostalim važećim zakonima i propisima u Republici Srbiji.

Kontakt podaci:

INVERNO CALDO DOO
Beograd, Višnjička 84, lokal 027
MB:21135135
PB:109162819
Šifra delatnosti: 4642 – Trgovina na veliko obućom i odećom
Br.računa: 160-441806-66
[email protected]
www.invernocaldo.rs
+381 60 66 22 844